Bagietka z maszyny
Czytaj także

Jean – Louis Hecht po pracy mieszkał nad piekarnia i zawsze widział tłumy ludzi, którzy nie mogli kupić świeżego pieczywa. Bo był zamknięty. Pomyślał, że gdyby zainstalował maszynę to mógłby zarabiać cały czas. Opłaciło się. Mimo wysokich kosztów zakupu ~50 000 Euro od stycznia 2011 sprzedał już 4500 bagietek po 1 Euro każda.

Pieczywo jest wkładane do piekarni tuż przed zamknięciem, świeżo po wypieczeniu, dlatego każdy ma pewność że otrzyma pełnowartościowy produkt. Sam właściciel powiedział , że to jest piekarnia przyszłości, która odpowiada prawdziwemu zapotrzebowaniu. Ludzie , którzy pracują wieczorem, bądź wstają wcześnie rano mogę bez problemu kupić pieczywo. Wcześniej było to niemożliwe.

Konkurencja, która zamyka o określonej godzinie piekarnię czy w trakcie świąt nie może osiągnąć takiej stopy zwrotu , którą teraz bez problemu wyrabia właściciel maszyny do sprzedaży świeżego pieczywa.



Sprzedać można wszystko. Ile razy każdy z nas miał problem z zakupem pieczywa w weekend czy późnym wieczorem? Zapewne wiele.

50 000 Euro za maszynę to trochę dużo.

Adres internetowy: Associated Press

Zdjęcia:  Associated Press

Podobne artykuły:

AnaJet prosty sposób na...drukowanie koszulek.

Berlinomat- promuje miasto i zarabia

Nie możesz znaleźć butów które Tobie pasują? To nie problem!

 

 

Chcesz wiedzieć więcej?
Kliknij tu i skontaktuj się z nami. Pomożemy Ci uruchomić Twoją firmę.
Nie zwlekaj. To łatwe.

breadvending1.jpg